2-Kâinatın Efendisi, insanlığın baştacı, önderimiz, İslâmın tebliğ eden Muhammed Mustafa’aya ve Ehl-i Beyt’ine, ashabına dünya durdukça salat ve selam olsun.

 

1-Biz söze kovulmuş şeytanın ve onun yeryüzündeki yardakçılarının şerrinden Allah’a sığınarak başlamak istiyoruz.

 

2-Biz söze Rahman ve Rahman olan Allah’ın adıyla başlarım.

 

1-Bizi insan olarak yaratan, bize akıl ve şuur veren, bizi müslüman kılan, bizi Muhammed Mustafa’ya ümmet yapan Rabbimize şükrediyoruz.

 

2-Sayısız nimetleriyle bize keremini sunan, bizi dünyanın efndisi yapan, bizi Hatice’nin, Hz. Fatıma’nın, Hz. Zeyneb’in yolunun yolcusu kılan Rabbimize ne kadar şükretsek azdır.

 

1-İman nuru gibi aydınlık olur mu? Müslüman olmaktan daha büyük bir şeref olur mu? İslâm isminden daha değerli bir isim olur mu? Allah’ın verdiği izzetten daha yüksek bir izzet olur mu?

 

2-Allah’ın hiadyet verdiği kimseyi hiç kimse doğru yoldan saptıramaz. O’nun saptırdığı kimseyi de doğru yola/sırat-ı müstakîm’e getirecek kimse yoktur.

 

1-Biz şimdi burada, Allah’ın büyüklüğü karşısında, O’nun tükenmez bağışına güvenerek bize hidayet vermesnin ve biz azıp sapmışlıktan korumasını diliyoruz.

 

2-En doğru yol Rabbimizin insanlar için seçip beğendiği İslâmın yoludur. En doğru söz Allah sözü olan Kur’an’dır.

 

1-Ey İslâmı kendisine hayat olarak seçmiş kardeşlerim! Ey Allah’ın dinini yaşamayı ve yüceltmeyi kendisine dava olarak seçmiş kardeşlerim! Ey İslâm dışı hayat şekillerini reddeden, onlara karşı şuurlu ve uyanık olan kardeşlerim...

 

2-Ey kandırılmak istenen, aldatılmak istenen, kullanılmak istenen temiz kardeşlerim! Zamanımızdaki beşerî ideolojiler ve sistemlerin kendi kirli emellerine alet yapmak istediği soylu kardeşlerim!

 

1-Bizler, hep beraber yol olarak, hayat olarak, ahlâk olarak, sistem olarak sadece ve sadece İslâmı seçtiğimizi, onun getirdiği ölçüleri kabul ettiğimizi herkese açıkça söylüyoruz.

 

2-Bizi kendi yanlış hayat anlayışlarına ve insanın yaratılışına aykırı inançlarına çekmek isteyenlere karşı uyanık olmak zorundayız.

 

1-İnsanı yetiştiren ve toplumu kuran kadındır. Kadınlar iyi olursa insanlar da iyi, dolaysıyla toplum da iyi olur.

 

2-Kadının toplum hayatındaki rolünü iyi bilenler önce onlara el attılar ve onları kendi anlayışlarına çektiler. Onları bir defa ele geçirdikten sonra istediklerini yaptılar. Ve bugün kadın onların oyuncağı durumundadır.

 

1-Müslüman toplulukları da ele geçirmek ve bozmak isteyenler işe müslüman kadını kendi dininden, evinden, iffet ve şerefinden kopramakla işe başladılar.

 

2-Müslüman ülkelerde kadın bozulunca toplum bozulmuştur. Ve bu topluluklar batılı emperyalistlerin kontrolüne çabuk girmişlerdir. Batılılaraın kontrolüne giren  toplumlar ise hiç bir zaman rahat yüzü görmezler.

 

1-Uzun yıllardan beri müslümanların yaşadıkları coğraflarada müslüman kadın inancından, örtüsünden, iffetinden ve evinden ayırmak için çok çalışmalar yapıldı. Emperyalistlerin yerli içbirlikçileri, müslüman kadını da batılı kadınlar gibi yapmak için ellerinden geleni yaptılar. Müslünaların başınba getirilen siyasi sistemler de buişin öncülüğünü yaptılar/yapıyorlar.

 

2-Bugün de aynı çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Hem müslümanların çoğunlukta olduğu yerlerde, hem de buralarda (azınlıkta olduğu yerlerde).

 

1-Üzülerek söyleyelim ki bir çok müslüman aile bu oyuna geldi ve onların istediği şekle girdi. Bu gibiler dinlerinin dediklerini bir tarafa atıp, onları kullanmak isteyenlerin sözlerine kulak verir oldular.

 

2-Yıllar önce yüzünü bile yabancı erkeklere göstermekten utanan nice aile evladı bugün örtüden utanır oldu, annesinin, ninesinin kıyafetinden tiksnir hale geldi.

 

1-İslâmın hasımları istiyorlarki bizler, kendileri gibi olalım. Kendilerinin gittiği yanlış yoldan gidelim.

 

2-Onlar istiyorlar ki bizler örtümüzü bırakalım. İffet ve namus anlayışını terkedelim. Onların arasına katılalım ve onların arzusuna uygun davranalım.

 

1-Onlar istiyorlar ki bizler, onların ürettiği malların, boyaların, rezil eğlencelerin müşterileri olalım.Evimizin hanımı değil de onalrın iştahlarını doyuıran kuklalar olalım.

 

2-Onlar istiyorlar ki Allah’a ibadeti terkedelim, Peygamberi hayatımızdan çıkaralım. Hz. Fatıma gibileri değil onların artist, şarkıcı, modacı meşhurlarını örnek alalım.

 

1-Onlar istiyorlarki kadın orta malı olsun ve onu diledikleri gibi kullansınlar.

 

2-Onlar istiyorlarki biz cahil ve aptal olalım, kendileri de bizi istedikleri gibi gütsünler.

 

1-Bu oyunlara gelmeyeceksin kardeşim! Bileceksin ki senin şerefin ve izzetin, rahat ve mutluluğun, iki dünyadaki saadetin müslümanca yaşamana bağlıdır.

 

2-Ey kardeşim’ Sen onların ürettiklerinin kör bir müğşterisi, şatafatlı ve lüks görünen İslâm dışı yaşayış şekillerini aptal bir taklitçisi olmayacaksın.

 

1-Senin önderin Hz. Muhammed’dir. Çünkü o insanlık güzelidir ve en güzel ahlâk sahibidir. İşeytan ve onun dostları o insanın apaçık düşmanlarıdır.

 

2-Sen nefislerini ve günümüzün şartlarını adeta tanrı haline getirip onlara tapınıp gibi itaat edenler ibi olamazsın. Sen Allah’ın kulusun ve kulluk sadece O’na yapılır.

 

1-Ey aziz kardeşim! Sen İslâm âlemini ifsat eden, müslüman halkı zorluk ve sıkıntı içinde bırakan, insanımızı kendi kimliğinden koparıp başka toplumların uşağı yapmaya çalışanları iyi tanımalısın.

 

2-Ey müslüman bacım’ Sana karşı yönelen tehlikeler konusunda uyanık olmalısın. Onların kazdıkları kuyuya düşmemek için dinini iyi bilecek ve ona sıkıca yapışacaksın.

 

1-Ey kardeşim! Çocuklarmızı, yeni yeni yetişen nesillerimizi çağımızın bozuk ahlâkından ve sapık yollarından korumak bizim ciddi çalışmalarımıza bağlıdır. Biz kendimiz iyi yetiştirelim ki çocuklarımız da iyi yetiştirebilelim.

 

2-Unutmayalım, “Cennet anaların ayakları altındadır”. Bizler iyi anneler olalım ki evlatlarımız bizim sayemizde dünya ve ahiret cennetini kaçırmasınlar.

 

1-Değerli kardeşler, bugün dünyanın çeşitli yerlerinde müslümanlar sıkıntı içindeler. Onların sıkıntılarını burada saymamız mümkün değildir. Ama onları unutmamak gerekir.

 

2-Bazı ülkelerde müslüman kadınların okumaları engelleniyor, bazı yerlere tesettürlei sebebiyle sokulmuyorlar, dışlanıyorlar, ikinci sınıf insan muamelesi görüyorlar. Bunları unutmamak gerekir.

 

1-Yine bazı kardeşilerimizin ülkeleri senelerden beri işgal altında. Onlar sanki şöyle diyorlar: Herkesin çilesi bir gün biytiyor. Bizimkisi ne zaman bitecek?

 

2-Müslümanın derdiyle detlenmek bir iman işidir. Müslüman kardeşlerimiz için hiç olmazsa dua edelim.

 

1-Değerli bacılar, uyanık olalım, şuurumuzu kaybetmeyelim, dağılmayalım, savrulmayalım, kimliğimiz kaybetmeyelim, şeytanın hilelerine kanmayalım.

 

2-Ömrümüzü salih amellerle, hayırlı hizmetlerle dolduralım. Hayrı bundadır, saadet bundadır inşaallah... Allah’a emanet olunuz. 

 

Hüseyin K. Ece

01/02/1991 Zaandam