Login Form

Istatistikler

Gebruikers
209
Artikelen
1926
Weblinks
9
Artikelen bekeken hits
1133647

De Barmhartigheid van Allah 2

De barmhartigheid van Allah omvat voor de mensen diegene die hoogmoedig tegen Allah of daders zijn. Ze komen in de dag en dag tegen Allah. Ze vergieten bloed, ze pakken de goederen van anderen met geweld, ze hebben geen respect voor eren, ze missen de rechten.

Lees meer...

Welbehagen van Allah

Beste broeders!

Het behagen van Allah is het laatste doel voor de nabijheid een moslim aan Allah. Dat is ook een winst van de goede mensen (ebrar). Allah (st) zegt over hun:

Lees meer...

Allah (st) is genoeg voor je.

Hoge geleerde Dja´fer Saadieq (ra) zei: “Ik verbaas me over degene die niet Allah om asiel vraagt met de volgende zin: “Hasboenallahoe we ni’me’l-wekiel” terwijl hij hopeloos is.

Lees meer...

Over dromen

Hoe denk je over dromen?

Kun je dromen met de werkelijkheid combineren?

Is dit mogelijk?

Lees meer...

Roehyah met Koran

1)- Sura Al Fateha,

2)- de eerst 4 ayat van Sura Al- Baqarah

3)- Ayah 163 In Sura Al-Baqarah

4)- Ayah 255 en 256 Sura Al-Baqarah

5)- Ayah 284,285 en 286 Sua Al-Baqarah

6)-Ayah 18 en 19 van Surah Al-Imran

Lees meer...

REIZEN naar MAKKAH

De SIGV organiseert elk jaar een sudiereis voor imams die in SIGV werkzaam zijn. Elk jaar is dat naar een andere bestemming. Dit jaar (april 2006) was dit naar Saudi-Arabie.

Lees meer...

Controleren van bosheid

 Allah (st) zegt in Koran;

وَأَطِيعُواْ اللّهَ وَالرَّسُولَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ {132}‏ وَسَارِعُواْ إِلَى مَغْفِرَةٍ مِّن رَّبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ {133} الَّذِينَ يُنفِقُونَ فِي السَّرَّاء وَالضَّرَّاء وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ {134} وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُواْ فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُواْ اللّهَ فَاسْتَغْفَرُواْ لِذُنُوبِهِمْ وَمَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ وَلَمْ يُصِرُّواْ عَلَى مَا فَعَلُواْ وَهُمْ يَعْلَمُونَ {135} أُوْلَـئِكَ جَزَآؤُهُم مَّغْفِرَةٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَجَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا وَنِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِينَ {136}

Lees meer...

WAT IS HET BELANG VAN VRIJHEID

Vrijheid is een grote gunst van Allah (st). Hij geeft het ons zodat we ons kunnen ontwikkelen. Met vrijheid zijn we in staat om onze levens naar tevredenheid te bestuderen en helpt het ons bij het verrichten van goede daden en gehoorzaamheid aan Allah.

Lees meer...